Entra en vigor el 1r decret llei que regula la rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge

https://habitatge.barcelona 17-06-2019 enlace

Habitatge. Zones de mercat específiques es beneficiaran d'un règim excepcional de rendes de lloguer, i, en un termini de 6 mesos, es presentarà un projecte de llei de regulació integral dels contractes d'arrendaments urbans a Catalunya.

l Decret Llei 9/2019, de 21 de maig preveu la qualificació de determinades zones de mercat d’habitatge tens i insta a totes les persones propietàries que realitzin contractes d’habitatge dins d’aquestes zones, a formalitzar-los mitjançant un sistema de limitació de rendes, limitat a una durada màxima de 5 anys.

A la ciutat de Barcelona, serà competència de l’Ajuntament de Barcelona, qualificar i publicar als portals corresponents aquestes zones de mercat d’habitatge tens.

La limitació de rendes s’aplicarà mitjançant l’índex de referència de preus de lloguer d’habitatge segons metre quadrat d’habitatge, ubicació, superfície i característiques. L’índex, que utilitza les dades del Registre de fiances, determina una forquilla de preu en la qual es permetrà moure’s al propietari i llogater per determinar el preu del contracte

La normativa, amb caràcter general, estableix la possibilitat que sobre aquest índex de referència pactat, el propietari o propietària pugui pujar un 10%. En cas que l’habitatge ja estigués llogat abans d’aquesta normativa i es vulgues fer per un nou contracte, la renda haurà de ser la mateixa i no es pot modificar si ja és superior a la determinada per l’Índex de referència més un 10%.

Si parlem de pisos d’obra nova o grans rehabilitacions la norma preveu que es pugui aplicar com a màxim un 20% del preu de referencia d’un habitatge anàloga.

La llei també preveu que siguin els tribunals qui puguin, en cas d’abús d’aquest límits de rendes i a petició dels llogaters/es, determinar la renda correcta i reclamar totes les quantitats percebudes per l’arrendador/a de forma indeguda.

Recordeu que, davant dubtes de qualsevol classe vinculades al lloguer d’un pis o d’una habitació, podeu demanar cita prèvia amb l’Assessoria d’Habitatge compartit contactant amb qualsevol Punt infoJOVE de la ciutat.

Comentarios

Esta noticia no tiene comentarios

Usuarios Registrados
Opina sobre el tema

www.barnavivienda.com
Adreça postal: Associació Cultural El Corc , Apartat de Correos 851, 08080 Barcelona